Diverse, Pepene rosu

Sezonul lubenitei….

Ador culoarea verde (mai nou). In combinatie cu rosu e perfect. Daca e si de mancare…I’m in heaven!

Ce am aflat despre vedeta sezonului – pepenul rosu.

  • denumit in unele regiuni harbuz, lubenita, sau chiar curcubeta, pepenul rosu este originar din partea sudica a Africii.
  • este considerat atat fruct cat si leguma.
  • exista mai mult de 1200 de tipuri.
  • acest fruct este atat de gustos, sanatos, versatil si ieftin. E adevarat ca il putem gasi in magazine aprope tot anul, dar noi il devoram exclusiv in sezon.

  • contine 92% apa, alegerea perfecta pentru hidratare. Contine vitamina A (o piele mai curata), B6 (sistemul imunitar) si C. In plus este o buna sursa de potasiu.
  • pepenul rosu poate fi mancat in totalitate.
  • coaja poate fi folosita la mancarea tip stir-fry, fiarta sau murata.
  • prima recolta dateaza inca de acum 5000 de ani , in Egipt (cf. hieroglifelor gasite). Cu toate acestea China ocupa locul fruntas in randul producatorilor.
  • conform Guiness World Records, cel mai mare pepene rosu a fost de 121.93 kilograme, in anul 2005, in Arkansas. Ne-ar fi ajuns doua veri :).
  • japonezii au adus pe piata si pepenii patrati. Acesti sunt crescuti in cutii de sticla, astfel luand forma patrata. Pretul unuia se ridica la aproximativ 80-90 de dolari.
  • un pepene este considerat bun de mancat timp de 3-4 saptamani dupa ce a fost cules.
  • exista studii care arata ca un pepene care a fost pastrat la temperatura camerei are nivelul nutrientilor mai ridicat, decat unul pastrat in frigider.
  • nu uitati sa spalati pepenul inainte de al taia!
  • party tips&tricks: poate fi folosit cu succes drept platou pentru fructe si nu numai.Cut up the watermelon you plan to use for a fruit bowl, and then use the hollowed out melon as a cute bowl!
  • adultii pot profita de pepenul betiv. Reteta lui Adi Hadean merita incercata la urmatoarea petrecere.
  • poate fi introdus in alimentatia bebelusului incepand cu luna 8-10.

Pe lista mea de incercat in aceasta vara este Agua fresca cu pepene rosu. Aveti nevoie de: aproximativ o jumatate de pepene bine copt, sucul de la 1 si 1/2 lime, 3/4 cana cu apa, 4 frunze de menta. Se pun toate intr-un blender pana totul este fin maruntit. Poti sa lasi asa sau pot sa treci printr-o sita continutul. Adauga frunzele de menta si lasa la rece pentru 30 minute. Optional mai poti adauga sirop de agave, miere sau zahar .Se serveste cu cuburi de gheata si poti orna paharele cu restul de lime feliata. Enjoy!

Reteta originala o gasiti aici.

Watermelon Agua Fresca is a refreshing sipper for summer's hottest days. Just 4 ingredients with no added sugar! #glutenfree | iowagirleats.com

Va pup!

Sursa

Foto

Anunțuri

3 thoughts on “Sezonul lubenitei….”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s