Fără categorie

Implica-te. Devino VOLUNTAR.

Uite ca am revenit. Mda…e greu dupa atata alergatura, cadouri, pupaturi, mancare, globuri prin toata casa, dreamin’of a white Christmas!

Ma gandeam cu ce sa incep….cam peste tot am observat: lista de citit pentru 2016 (si eu am asa ceva, don’t you worry), culorile anului, dieta de inceput de an (si cu asa ceva am intalnire, cred ca am ratat-o).

Dintr-o curiozitate, am pornit o discutie interesanta cu Raluca. Am mai vorbit cu/de ea aici. Culmea, ne-a atras atentia acelasi proiect de voluntariat. Aici am vrut sa ajung, hai sa va spun si voua!

Pentru a nu exista confuzii:

VOLUNTARIÁT s. n. 1. Angajare în armată ca voluntar (II); durată a serviciului militar pe care îl face cineva ca voluntar. 2. Activitate desfășurată în folosul altor persoane sau al societății fără a urmări un câștig material. [Pr.: -ri-at] – Din fr. volontariat (după voluntar).

Mi-a atras atentia programul educational Ajungem Mari.

Ajungem mari

Cine sunt ei?

Sunt o echipa de tineri care nu s-a mai putut desparti de cauza copiilor din centre din prima secunda a experientei de voluntariat.

Voluntari cu experienta coordoneaza activitatile noilor voluntari din echipa iar traineri specializati ofera sesiuni de formare si mentorat pentru voluntari, dar si workshop-uri periodice cu beneficiarii din centre, copii si adolescenti.

Programul este desfasurat de Asociatia Lindenfeld, ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii, ca educatia, sanatatea, protectia mediului sau dezvoltarea sustenabila.

Cine sunt copiii lor?

Beneficiarii lor sunt copii si tineri orfani, abandonati, copiii strazii sau cei care provin din familii foarte sarace. Incearca sa ofere servicii educationale si sociale pentru copiii si tinerii institutionalizati. Copiii si tinerii pe care ii ajuta locuiesc in centre de plasament, in adaposturi pentru copiii strazii,  in apartamente sociale alaturi de asistenti maternali sau in familii extrem de sarace.

Nevoile acestor tineri sunt diverse, dar toti au nevoie de sprijin si sustinere morala si consiliere psihologica, de afectiune, de activitati care sa le dea incredere in ei si sa le dezvolte abilitatile de comunicare si relationare, de lucru in echipa, de analiza, dar si sa ii ajute sa se orienteze spre o cariera pentru a-si depasi conditia.

Ce isi propun?

Simplu: programe educationale complexe care sa ii ajute pe acesti copii si tineri sa se dezvolte. Cu ajutorul expertilor si a unei retele de voluntari, prin cursuri, ateliere si workshop-uri, vizite saptamanale in centre sau excursii in afara centrelor, incearca sa obtina rezultate vizibile si un impact pe termen lung:

  • Ii invata sa socializeze, sa fie o echipa, sa aiba incredere in ei, sa se respecte unii pe altii, sa fie toleranti si generosi.
  • Ii pregatesc sa infrunte cu curaj lumea de afara.
  • Le arata ca sunt egali cu ceilalti copii si au toate sansele sa ajunga unde isi doresc.
  • Dau frau liber viselor lor, orientandu-i in cariera.

Cu o educatie solida, cu incredere in sine si cu determinare, orice copil poate reusi!

Cum fac asta?

Programe socio-educative:

  •  prin proiecte de voluntariat in cadrul carora tinerii sustin intr-un mod prietenos si distractiv cursuri de limbi straine, matematica, informatica, istorie etc.
  • prin ateliere si workshop-uri cu traineri specializati, ce au ca scop dezvoltarea personala, prin cresterea increderii in sine si descoperirea de noi abilitati.
  • prin activitati recreative in afara centrelor – excursii, tabere, vizite la muzee, filme etc.
  • prin activitati ce au ca scop orientarea profesionala a tinerilor, ajutandu-i sa cunoasca realitatea din afara centrelor de plasament si oportunitatile de cariera.

Eu vreau sa devin voluntar. De ce? Pentru ca vreau sa imi aloc timp si pentru altii care au nevoie de timpul meu. Pentru ca am la randul meu 2 copii carora vreau sa le arat ce pot ajuta cu putinul pe care il au. Sau pot oferi imbratisari, zambete si suport emotional. Daca vrei si tu sa devii voluntar, mai ai timp pana pe data de 24.01.2016. Si ca sa nu mai cauti prea mult, te ajut eu. Da click aici si poti parcurge toti pasii pentru a deveni voluntar alaturi de mine si Raluca.

Poti face si mai mult de atat: poti dona, chiar si o bicicleta, poti directiona cei 2% din impozitul pe venit, poti face internship, poti deveni coordonator in orasul tau sau chiar fundraiser, poti deveni sponsor, darui un lucru drag, poti scoate un copil la plimbare, ii poti cumpara un tort de ziua lui sau il poti duce la un muzeu! IMPLICA-TE.

Sunt convinsa ca in acele ore petrecute alaturi de copii am sa primesc mult mai mult decat ofer eu. Pentru mine este o provocare si sunt pregatita.

Devino voluntar. Si TU poti schimba viitorul copiilor din centrele de plasament! Da-ti pasiunea mai departe.

Foto si info

Ana

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s