Fără categorie

Lacrimile reduc stresul.

„Pe pamant, tot ce exista are nevoie, din cand in cand, sa planga”, zicea Nichita Stanescu.

Da, militez pentru plans. Acel plans eliberator, atunci cand te arde pe gat atat de tare doare, iti vine sa dai cu pumnii in peretele sufletului. Te doare pe interior mai tare decat se vede cu ochiul liber. Dupa acel plans te simit mai liber, mai usor, mai relaxat.

Lacrimile sunt definite asa:

  • LÁCRIMA, lacrimi, s. f. 1. Secretie lichida, incolora, sarata, alcalina, produsa de glandele lacrimale, care umezeste suprafata globilor oculari si care se poate scurge in afara, in urma unor tulburari in starea psihofizica a omului.

Rolul lor este de a curata, umezi si dezinfecta globul ocular. In ele, ca si in saliva, se gaseste o substanta numita lizozim, care omoara agentii patogeni. In mod uimitor compozitia chimica a lacrimilor variaza in functie de motivul pentru care plangem. Ochiul uman este capabil sa genereze trei tipuri de lacrimi:

  • lacrimi de baza – mentin ochiul umed si il protejeaza
  • lacrimi reflexe – curata ochiul cand este iritat
  • lacrimi emotionale

Studiile efectuate de cercetatori arata ca lacrimile emotionale contin mai mult mangan (afecteaza mai mult temperamentul) si prolactina (hormonul care contorleaza productia de lapte). Eliminarea surplusului de mangan si prolactina ajuta la eliberarea tensiunii, reducand nivelul de stres.

Si pentru ca am tot vorbit de plans, lacrimi si toate cele vreau sa intaresc cele spuse mai sus prin …poze. Sunt sigura ca numele Rose-Lynn Fisher nu va spune multe. Pana acum!

rose-lynn fisher image
Rose-Lynn Fisher

 

The Topography of Tears este proiectul de suflet al lui Rose-Lynn. Intr-o perioada mai zbuciumata, dominata de plans, Rose-Lynn s-a intrebat daca, privite la microscop, lacrimile arata la fel. Eu nu pot decat sa ii multumesc pentru acest studiu. Sa purcedem, zic! (puneti cursorul pe fiecare poza pentru a afla ce tip de lacrima este)

 

Acordati mai mult credit lacrimilor. Plansul este benefic.

Poze si info

Ana-cea-plangacioasa.

 

Anunțuri

1 gând despre „Lacrimile reduc stresul.”

  1. Plânsul este strâns legat de râs. Cănd ceva te copleșește, plângi sau râzi. Acum, să nu credem că plânsul este musai ceva trist, iar râsul este fericire. Cred în plânsul, care uneori este bucurie, cum cred că râsul poate fi o mască a tristeții. Animalele nu sunt suficient de conștiente pentru a se sinți copleșite, așa că numai omul plânge și râde cu adevărat. Și plânsul și râsul ne sunt necesare. Când plângi te eliberezi de tensiune, iar când râzi te bucuri, cânți și dansezi mai ușor.
    Plânsul îți curăță inima pentru a face loc râsului. Aceste procese sunt interdependente.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s