Fără categorie

DA si NU.

Ce parerea aveti despre puterea lui DA? Ati incercat-o?

Eu incerc sa introduc acest cuvant minunat in vocabularul meu tot mai des. De ce? Simplu: pentru ca functioneaza. M-am saturat sa interzic, m-am saturat sa opresc, sa stavilesc, sa minimalizez, sa incetinesc, sa stric, sa fiu atat de…adult!

In aceasta perioada am purtat discutii cu fiica mea despre unicitate, despre puterea de a fi un flamingo intre porumbei. Despre faptul ca e ok sa fii diferit, sa vrei sa fii diferit. Ca e ok sa iti spui parerile, ca e ok sa nu fii de acord, ca e ok sa vrei afine cat toti ceilalti vor bomboane pe bat.

Vreau sa pot sa fiu cat mai mult disponibila pentru copiii mei, pentru familia mea. Pentru asta am adoptat cuvantul DA. Eu si DA = the beginning of a beautiful friendship. 🙂

Am inceput prin a citi un articol, mai demult, recunosc, despre faptul ca o profesoara incuraja copii din clasa ei prin a sublinia ceea ce au facut corect. Eu am crescut cu pixul rosu pe caietul meu, insa acel pix sublinia absolut tot ce faceam gresit. Pana cand am vazut ce metoda a ales acea profesoara nu vedeam asta o chestie atat de nasoala. Dar stiti ce? Chiar este. Acum realizez cat de speriata eram cand vedeam culoarea rosie pe caietele mele. Clar, nu vreau asta pentru ai mei. Dar cu siguranta o sa se intample. Insa de data asta o sa fiu pregatita. Si Sof la fel. Despre asta o sa vorbesc altadata.

Vreau sa le spun copiilor ce pot face, nu ceea ce nu pot. Vreau sa avem discutii pozitive, chiar daca vorbim despre nazbatii, pericole sau ne distram.

Foto

Sunt curioasa ce inseamna DA pentru voi! Dar NU?

Ana

Anunțuri

2 gânduri despre „DA si NU.”

  1. This is funny! Eu am invatat abia de curand sa spun nu si am inceput cu el o frumoasa prietenie. I was such a people pleaser :))) Chiar citeam intr-o carte despre cuvantul nu si atragea atentia la lejeritatea cu care spun copiii cuvantul nu pentru a delimita limitele lor.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s